Breus de dades d’Obscat7 (3): Sobre la retribució dels electes segons sexe

En aquest tercer breu s’exposa les dades de les retribucions mitjanes que reben els electes. Per a la realització d’aquesta infografia es té en compte només les dades d’aquells regidors i regidores que tenen assignada una dedicació, ja sigui parcial o exclusiva.

Per seguir la línia de l’anterior breu es diferencia entre els sous dels regidors de l’equip de govern i oposició i segons càrrec (alcalde, tinent d’alcalde o resta de l’equip de govern).

dones-pàgina001Si ve la representació de les dades va orientada a veure les diferències entre sous també és important que ens fixem en el nombre de casos d’homes i dones de cada categoria, ja que mostra quina és la presència de les dones en càrrecs electes amb dedicació. La presència més baixa és en alcaldes, on representen només el 18% dels casos, i la més alta en els regidors de la resta de l’equip de govern, amb el 47% dels casos. No obstant, es tracta d’un conjunt de dades que caldrà veure amb més detall en un breu específic.

Pel que fa a les dades de les retribucions val la pena fixar-se en 3 aspectes:

Tot i tractar-se de la categoria on les dones són menys presents, l’alcaldia, aquesta és l’única on es detecta un sou mitjà superior al dels homes. En tota la resta de casos la retribució de les electes és inferior.

Les dades totals dels regidors i la dels regidors de l’equip de govern són molt similars. Si ens fixem en el número de casos veurem que només hi ha 107 regidors de l’oposició que tinguin alguna dedicació.

I finalment veure com, en les retribucions dels electes de l’equip de govern, en les mitjanes sense distinció per sexe hi ha un descens del sou conforme baixa la categoria de responsabilitat teòrica. Els alcaldes tenen una mitjana de sou superior als tinents d’alcalde i aquests de la resta de regidors de l’equip de govern.

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Obscat7 i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s