Breus de dades d’Obscat7 (4): Sobre la presència de les dones al Ple

En primer lloc recordar que aquestes dades corresponen a la darrera etapa del mandat 2011-2015.

presencia-pàgina001

La majoria de càrrecs mantenen una distribució molt similar entre homes i dones respecte la del conjunt dels regidors, on aproximadament un 34-35% dels electes són dones. No obstant hi ha dues categories que es diferencien de la resta.

En primer lloc, i amb molta diferència, els alcaldes, on només un 16,5% són dones. En els municipis menors de 5.000 habitants la representació de les dones és encara menor, sols un 13,2% del total són alcaldesses.

En segon lloc, la resta de l’equip de govern, on es produeix una distribució entre homes i dones més paritària. El 41% dels electes de la resta de l’equip de govern -per tant descomptant alcaldes i tinències d’alcaldia- són dones. Pels municipis majors de 5.000 habitants arriba fins al 45,5%.

I què podem dir d’aquest nou mandat?

A dia d’avui ja es poden recollir algunes d’aquestes dades pel mandat 2015-2019, però serà a partir de meitat de mes que es podràn començar a recollir per cadascun dels càrrecs que es planteja a la diapositiva i poder fer-ne una comparativa.

A priori, amb les dades provisionals d’electes publicada per municat, el total d’electes dones augmenta un 2,2% per aquells municipis majors de 500 habitants. Augmentant només un 1,1% pels majors de 5.000 habitants i 3,8% pels municipis de 500 a 5.000 habitants.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s