Breus de dades d’Obscat7 (2): Sobre la dedicació dels electes

En la següent infografia s’exposa les dedicacions assignades des de l’Ajuntament dels electes a final de mandat 2011-2015 que es recollien en l’Observatori de Govern Local, de tots aquells municipis catalans majors de 500 habitants, excloent Barcelona ciutat.

Tot i que en aquest breu no entrem a parlar de les diferencies que es produeixen per tram poblacional, que també en la dedicació són moltes – i els màxims queden delimitats per LRSAL- si es separen les dades segons si es tracta de regidors de govern i els seus càrrecs (alcaldes, tinents d’alcalde i la resta de l’equip de govern) i els regidors de l’oposició.

Dedicació

Més enllà de les dades que es poden observar directament creiem que val molt la pena destacar que dels 7.120 regidors quasi el 74% no tenen cap tipus de dedicació. I alhora que només hi ha 611 electes, menys d’un 9% dels electes dels municipis catalans majors de 500 habitants, que tenen una dedicació exclusiva a l’Ajuntament i que per tant no poden tenir cap altra feina. I s’observen també variacions importants de distribució segons els càrrecs, que s’associen ràpidament als nivells de responsabilitats de govern.

De cara al nou mandat caldrà veure si es reprodueixen distribucions similars i si es nota l’efecte de l’aplicació, des d’inici de mandat, dels límits per dedicació que consten a LRSAL.

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Obscat7 i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s